sieradenworkshop

Jaren heb ik er naar toe gewerkt. Natuurlijk niet jaren aan gewerkt (dat zou wel heel erg zijn), maar ik heb er wel lang over gedaan om tot een concrete nieuwe webshop voor mijn handgemaakte sieraden te komen. Er kwam elke keer wel iets anders tussen. Ik had geen focus of ik zag teveel beren op de weg, fysieke tegenslag, twee verhuizingen, een grootschalige verbouwing van ons nieuwe huis. Er was altijd wel wat. In de tussentijd heb ik een jaar of twee veel energie gestoken in de verbouwing van ons huis. Het was een bewuste keuze om mijn bedrijf even op een lager pitje te zetten. Als je teveel ballen hoog moet houden, dan knap je af.

Klussen doen we nog steeds, maar de balans is anders geworden. Maar hé, je moet blijven werken aan je dromen, dus stap voor stap kwam ik dichter bij mijn ideaalplaatje. En nu is hij er: mijn nieuwe webshop.

Toen ik in 2006 begon als ondernemer heb ik ook mijn eerste webshop gebouwd. Ik zag het meer als etalage van mijn sieraden en het was totaal niet mijn intentie om een echte webwinkel te hebben. Wist ik veel! Ik verkocht mijn sieraden en andere producten voornamelijk op markten en het was altijd leuk als er weer een bestelling via de webshop binnenkwam. Daarnaast gaf ik workshops bij mensen thuis en het was handig dat ze de informatie op de website konden teruglezen. Gaandeweg ging ik het echter steeds leuker vinden, ontdekte ik steeds meer hoe je moest ondernemen en wat ik zelf wilde.

Ik liep al jaren tegen de beperkingen van het webshopsysteem aan dat ik gebruikte. Ik werkte er niet fijn mee en ik merkte dat mij dat tegenhield in mijn plannen. Dus dan ga je op zoek naar iets anders, Eerst dacht ik dat het gevonden had. Maar nadat ik er achter de schermen een tijdje mee werkte, ontdekte ik daar ook weer een aantal beperkingen. Dus stapte ik alsnog over op een ander systeem. Wat een goede keuze was dat! Ik vond redelijk snel mijn draai en had regelmatig een Eureka!-moment als ik iets voor elkaar had gekregen. Dat is dus precies wat ik leuk vind en ook over wil brengen met mijn workshops. Je kunt meer dan je denkt, je bent creatiever dan je denkt en WAUW wat geeft het een fijn gevoel als er iets moois uit komt!

Een aantal jaren geleden volgde ik een inspirerende ondernemerscursus waarbij ik inzag welke kant ik op wilde met mijn bedrijf. Maar ook welke stijl bij mij past en wat ik wil uitstralen. Gaandeweg kreeg dit steeds meer vorm en ik vermoed dat dat zich ook blijft ontwikkelen. En dat is ook goed. Als ondernemer moet je niet stil staan en wachten totdat er iets gebeurt. Je moet er hard voor werken en vooral heel veel passie in stoppen. Ik moet bekennen dat ik nu ook pas voor het eerst met trots naar mijn website verwijs. Nu klopt het plaatje.

Ik ben heel blij met het resultaat. Dit is wat ik voor ogen had. Ik heb de hulp ingeroepen van Jasja de Wit Fotografie om mijn ideeën in prachtige beelden om te zetten. Jasja vond een hele mooie locatie op een industrieterrein om een fotoshoot te doen. En voor de technische ondersteuning kan ik altijd terugvallen op Gea van Jouw Technische Coach. Ik wil heel graag alles zelf kunnen, leren en doen, maar ook ik kan niet alles. Beide dames ken ik al jaren en ze zijn allebei toppers in hun vakgebied, fijn om mee te werken en ook nog eens hele leuke vrouwen.

Heel concreet: mijn stijl voor mijn handgemaakte sieraden is stoer en stijlvol. Niet teveel poespas, niet teveel bling, maar wel een hele goede kwaliteit materialen. Ik heb inmiddels de schoonheid van leer ontdekt en ik maak steeds meer gebruik van natuurlijke materialen, zoals zoetwaterparels en half edelstenen. Ze zijn zó mooi! Het “stoer en stijlvol” zie je overal in terug. Het past ook perfect bij mij. Niet dat ik er altijd stijlvol bij loop hoor! Je moest eens weten hoe vaak ik mijn kluskleren rondloop 😉 Dat lijkt misschien wel stoer, maar het is absoluut niet stijlvol. Maar ik vind het wel heel leuk om mijzelf stoer en stijlvol te kleden en een sieraad helpt altijd om het plaatje af te maken. 

Met liefde maak ik stoere armbanden, stijlvolle kettingen, mooie oorbellen, originele ringen en spelden voor omslagdoeken. Ik maak ze speciaal voor jou op maat. En als je specifieke wensen hebt, zoals een andere kleur of een detail aanpassen, dan kunnen we altijd even overleggen. Omdat ik alles zelf maak is er heel veel mogelijk. 

Zó! Mijn webshop staat! Uiteraard ben je er nooit klaar mee, net als met een stenen winkel. Je moet blijven werken aan een uitdagend assortiment en je wilt graag gevonden worden tussen alle aanbieders. Dat is hard werken, maar daar houd ik wel van. En bij elke bestelling die binnenkomt, maakt mijn hart nog steeds een sprongetje.

Omdat de basis van mijn webshop staat kan ik nu verder met mijn volgende grote project: het realiseren van de studio voor mijn creatieve workshops. In het voorhuis van onze woonboerderij toveren we een grote ruimte om. Met een eigen ingang, een keukenblokje en een toilet. Ik kan eigenlijk niet wachten tot het zover is, maar het is nog veel werk. Ik weet dat het er fantastisch uit gaat zien, dus het is alle zweetdruppels en spierpijn meer dan waard. Als je wilt weten hoe dit gaat verlopen, meld je dan aan bij de Star Lounge. Ik houd je dan op de hoogte en je krijgt als eerste de gelegenheid om je aan te melden voor de workshops. Daarnaast ontvang je regelmatig tips, leuke acties en toegang tot exclusieve koopavonden voor leden (online en offline). Zie ik je daar? Ik zou het superleuk vinden!