De leukste moederdagcadeaus zijn natuurlijk de zelfgemaakte knutsels van je kind(eren). Maar ergens komt het moment dat ze stoppen met dat geknutsel en een cadeautje gaan kopen. In een iets minder ideale wereld regelt papa dat en in het ergste geval bestel je iets voor jezelf. Volgens mij komen deze varianten allemaal voor en er zit ook nog van alles tussen in. Als je nu zelf wat hints wilt geven aan je partner of kinderen òf je wilt een tip geven aan je neefje, zodat hij iets moois voor jouw zus kan kopen, ga dan meteen door naar de speciale Moederdagpagina.  Als je eerst nog meer wilt lezen, lees dan hieronder verder.

Oorsprong Moederdag

Zondag 9 mei is het weer zover: Moederdag! In grote delen van de wereld, waaronder ook Nederland en België wordt deze dag gevierd op de tweede zondag in mei. De oorsprong van Moederdag gaat al terug naar de oude Grieken. Zij vereerden voornamelijk de moeder der Goden, Rhea. Het is best interessant om te lezen welke ontwikkeling deze dag in de loop der eeuwen heeft doorgemaakt. In Nederland is deze dag pas rond 1925 geïntroduceerd. Voornamelijk ter bevordering van de bloemenverkoop. Dit had dus eigenlijk een commerciële grondslag. 

Moeders in het zonnetje

Commercieel of niet, het is natuurlijk een mooie dag om moeders in het zonnetje te zetten. En doe dat vooral op je eigen manier, dat hoeft helemaal niet op deze specifieke dag of met enorme cadeaus. En denk ook eens aan al die moeders die hun kindje of kinderen die hun moeder moeten missen, moeders die nooit het gewenste kind kregen, stiefmoeders, bonusmoeders.  Kortom, kijk naar elkaar om.  

Populairste Moederdagcadeau

Een bos bloemen is nog altijd het populairste moederdagcadeau. De zelfgemaakte knutsels van de kinderen zijn vaak ook leuk. Ze hebben hun best er op gedaan en dat is al lief. En als ik heel eerlijk ben, vond ik dat zelf ook leuk om te krijgen. Wekenlang probeerden de kinderen een geheim te bewaren en als ze de knutsel mee naar huis kregen werd het zorgvuldig verstopt op hun slaapkamer. Het is wel een beetje afhankelijk van de mate van creativiteit van de juf of meester hoe leuk het cadeautje wordt, maar ik heb de meeste moederdagcadeaus van mijn kinderen bewaard. Ik vind het zelf ook erg leuk als ik bij mijn eigen moeder zie dat ze de houten koffiefilterzakjeshouder die ik ooit maakte nog altijd in de caravan heeft hangen. Met een brander heb ik er netjes een vlinder en “Moeder” in gebrand. Ik weet dat ze ook nog een hanger bewaard heeft. Op een stuiver brachten we wat emailleerpoeder aan en dat werd afgebakken. Touwtje eraan en klaar was de ketting. Supersimpel, maar o zo leuk!

Hulp bij het kiezen van een cadeau

Als ik een cadeau moet bedenken voor iemand, dan probeer ik altijd iets originelers te bedenken dan een bos bloemen. Een boeket is prachtig hoor en heel leuk om te geven of te krijgen (en soms is het ook het perfecte cadeau), maar ik probeer altijd wel iets anders te verzinnen. Omdat ik weet hoe lastig het kan zijn om een cadeau voor een ander te kopen heb ik op de Moederdagpagina leuke suggesties voor je verzameld. Het is een selectie van de sieraden die sowieso te vinden zijn in de webshop, maar deze kettingen, armbanden, sieradensets, oorbellen en spelden voor omslagdoeken zijn zeer geschikt als cadeau. In elke prijscategorie is wel iets leuks te vinden. Sieraden kunnen altijd geruild worden, je kunt er een lief kaartje bij uitzoeken en als je wilt, dan stuur ik het cadeautje rechtstreeks naar de gelukkige ontvanger. Als je op de Afrekenpagina aangeeft voor welke gelegenheid het cadeautje is, dan pak ik het extra feestelijk in.

Armband met hartje

De sieraden die ik heb geselecteerd voor Moederdag zijn vooral armbanden waarin een hartje is verwerkt, stijlvolle kettingen, mooie oorbellen en stoere armbanden met halfedelstenen en sieraden waarvan ik weet dat ze populair zijn om als cadeau te geven. De mooiste sieraden dus voor de liefste, stoerste en stijlvolle mama. Alle sieraden worden met liefde gemaakt.  

Moederdagactie

Actie en aanbiedingen Moederdag

Speciaal voor Moederdag loopt er een actie bij bepaalde armbandensets. Bij aankoop van zo’n set, krijg je er nu gratis een extra slider bij in de vorm van een hartje. Daarnaast zijn er sets van verschillende armbanden en sets met armbanden èn een ketting voor een speciale prijs. Kijk voor de aanbiedingen en alle geselecteerde sieraden op de pagina Moederdag. Maak er een mooie Moederdag van!

Liefs, 

Louise