Over Studio 47

Als klein meisje was ik altijd bezig met stofjes, kralen, kleuren, knippen, kleertjes maken voor mijn barbies, verf, oorbellen maken (en dan verkopen op een kleedje op straat), breien, punnikte tientallen meters (why?), tekenen, schilderen, leerde van mijn moeder de basis van het naaien, breien, haken en borduren en leerde een paar kneepjes om de naaimachine te hanteren. Ik ben verder vooral autodidact. Ik zie iets moois en ga dan puzzelen en proberen om het zelf te doen of te maken. Heerlijk vind ik dat! Op de middelbare school was tekenen één van mijn examenvakken. Ik wilde een creatieve vervolgopleiding gaan doen, maar koos toch voor een managementopleiding in de evenementenbranche. Creatief bezig zijn kon ik altijd nog als hobby doen.

Handgemaakt

Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Na jaren als beleidsadviseur toerisme en recreatie bij gemeentes te hebben gewerkt, heb ik mijn hart gevolgd. Ik ben in 2006 gestart met het maken van kinderkamerkunst en -accessoires. Ik schilderde geboortekaartjes na op klompjes, canvasdoeken en spiegellijsten. Ik maakte stoffen schilderijtjes en naaide vlaggenlijnen. Daarnaast maakte ik sieraden. Dat laatste, en dan vooral de sieradenworkshops, werden steeds populairder. De laatste jaren heb ik mij volledig op sieraden en sieradenworkshops gericht.

Stoere en stijlvolle sieraden

In de loop der jaren ben ik tot een bepaalde stijl sieraden gekomen: stoer en stijlvol. Ik hou niet van teveel blingbling en tierelantijntjes, maar wel van mooie materialen. Ik maak veel gebruik van leer, rvs, silverplated metaal en mooie natuurstenen. Hiervan maak ik stoere armbanden, kettingen, oorbellen, ringen en mijn spelden voor omslagdoeken zijn al jaren een groot succes. Mijn sieraden gaan lekker lang mee (mits je er lief mee omgaat natuurlijk) en zijn niet persé heel erg trendgebonden. Alle sieraden ontwerp en maak ik zelf. Dat maakt het dan ook mogelijk om mensen met een minder “standaard” maat blij te maken met een op maat gemaakt sieraad.

Creatieve workshops

Het is inmiddels tijd voor uitbreiding van mijn werkzaamheden. Met de opening van mijn eigen creatieve workshopstudio is een grote wens in vervulling gegaan. Het aanbod van creatieve workshops is heel divers. Naast sieradenworkshops kun je hier bijvoorbeeld ook terecht voor workshops macramé, porselein decoreren en het maken van stoere woonaccessoires. Ik word zelf heel gelukkig als ik iets maak met mijn handen. Eigenlijk maakt het dan bijna niet uit of ik klus in huis, in de tuin werk, kook, bak of creatief bezig ben. Als er maar iets moois uit voort komt. Met mijn creatieve workshops kan ik dit geluksgevoel overbrengen op de deelnemers. En dat lukt altijd! Ik wil graag dat ook jij dit gevoel kunt ervaren. Mijn doel is om jou, eventueel samen met jouw vriendinnen, zussen, nichtjes, collega’s of buurvrouwen, een ongedwongen creatief uitje te laten beleven. Goed verzorgd, gezellige sfeer en even uit de alledaagse sleur. Echt een fijn moment voor je zelf! Ben je al benieuwd naar het workshopaanbod? Lees dan dit even.

Over mijzelf

Mocht je hier nog steeds aan het lezen zijn, dan vind je het wellicht leuk om ook iets meer over mijzelf te weten te komen. Mijn naam is Louise Vennegoor (1972), ik woon met man en drie tieners in het Achterhoekse Wichmond. Wij zijn hier in 2017 gaan wonen in een oude woonboerderij met een enorme lap grond. We zijn veel aan het klussen en maken van deze heerlijke plek ons eigen paradijs. Na een flinke verbouwing met hulp van een aannemer, doen we inmiddels het meeste zelf. Dit kost natuurlijk erg veel tijd, maar het is superleuk om te doen. Het huis en de tuin worden steeds mooier en we kunnen natuurlijk zelf bepalen hoe we alles willen hebben. Voor ons is dit echt een droom die uitkomt. De verhuizing naar deze plek, betekende ook dat ik zakelijk mijn droom in vervulling kan laten gaan. Aan de voorzijde van het huis hebben we mijn creatieve workshopstudio gerealiseeerd. Vroeger was in deze ruimte een café en een kruidenierswinkel gevestigd. Met een eigen ingang, toilet en keukenblok kan ik mijn workshopgasten, maar ook klanten die een bestelling af komen halen in alle rust ontvangen. Verder hou ik van koken, bakken, tuinieren en met ons hondje Tommy wandelen. Ik vind het heerlijk om gasten goed te verzorgen en alles tot in de puntjes te regelen. Mijn organisatietalent zet ik in voor creatieve markten die ik (mede) organiseer. Èn ik kan natuurlijk helemaal los gaan bij alle leuke workshops en activiteiten die ik voor Studio 47 verzin. Ik hoop je dan ook graag een keer als workshopgast te ontmoeten!

PS Als je het leuk vindt om op de hoogte te blijven van alles wat ik maak, doe en organiseer, meld je dan aan voor de Star Lounge!